Председателят на БФБ: Ще помагаме на борбата в Кърджали

Председателят на БФБ: Ще помагаме на борбата в Кърджали   | StandartNews.com

Кърджали посрещна петима големи спортисти, прославили името на България на европейски, световни и олимпийски състезания. Председателят на Българската федерация по борба Валентин Йорданов пристигна със свои колеги –ветерани Исмаил Абилов, Ефрем Камберов, Хасан Исаев и Исмаил Юсеинов. Посещението им бе по покана на общината и СК по борба „Крепост" в с. Стремци, инициатори на традиционния турнир по борба с международно участие.

„Благодаря на община Кърджали за това, което прави за българската борба. Вярвам, че този спорт има нужда от такива клубове, които да занимават децата със спорт, да организират спортни състезания какъвто е и международният турнир в Стремци", каза Валентин Йорданов, седемкратен европейски, световен и олимпийски шампион на България по борба.

„Инвестицията бе една от първите големи инвестиции, свързани с възраждането на този спор през 2003г В близкото до Кърджали село Стремци и селата наоколо цели фамилии са свързани с този спор", сподели кметът и припомни как един стар и изоставен комплекс е възобновен преди 12 г. Председателят на СК по борба "Крепост" Велятин Вели сподели, че вече имат и първите успехи, през 2014 г. състезател на клуба стига до Световно първенство.

Председателят на БФБ Валентин Йорданов и другите спортни звезди от недалечното минало изразиха готовност за помагат на младите спортисти да стигнат до шампионската стълбичка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай