Предложиха заплати от 1 лев за общинските съветници в Разград

Предложиха заплати от 1 лев за общинските съветници в Разград | StandartNews.com

Идеята бе внесена и подкрепена само то представителите на Реформаторския блок

Общинските съветници в Разград да работят срещу символичното възнаграждение от 1 лев месечно, предложи на сесията на местния парламент съветникът от Реформаторския блок Иво Димитров. ІТ спецът, който има зад гърба си три мандата в местната власт поиска средствата за заплати на общинарите да се събират във фонд, който да финансира преместването на математическата гимназия в собствена сграда, защото близо 700-те възпитаници на елитното школо сега делят стаи и коридори с още толкова деца от основното училище „Васил Левски" в града и учат на две смени.

Не мисля, че за работата в полза на обществото трябва да се дават пари. Редно е този, който е поел отговорности като общински съветник, да е изградил успешна професионална кариера и да не търси материална помощ за участието си в местното самоуправление, мотивира се Димитров.

Идеята му бе подкрепена единствено от колегите му от Реформаторския блок. Останалите съветници от ГЕРБ, ДПС, БСП и две местни коалиции гласуваха общинарите в Разград да получават 65% от средната работна заплата на администрацията в кметството.

2 600 лева заплата за кмета доктор Валентин Василев гласува новият общински съвет. Председателят на местния парламент ще работи на пълен работен ден и ще взема 90% от заплатата на кмета. Селските управници пък ще получават възнаграждения, сметнати по формула която предвижда кметът на най-голямото село в общината Дянково да взема 950 лева, а на най-малкото Просторно да се подписва срещу 480 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай