Преброиха над 20 незаконни къмпинги от Дуранкулак до Резово

Преброиха над 20 незаконни къмпинги от Дуранкулак до Резово | StandartNews.com

Бургас. Над 20 незаконни къмпинги преброиха активисти от Национална Асоциация "Българско Черноморие". Те са разположени по цялото крайбрежие от Дуранкулак до Резово в най-дивите кътчета. Част от биваците са разпънати върху защитени дюни, които са тотално унищожени. Преброяването и регистрацията на нелегалните палатки се извършва по програмата на асоциацията "Да картираме дивакуващите".

Цели две седмици доброволци на НАБЧ са обикаляли ченоморската ивица и са картографирали незаконните къмпинги. Регистрирани са точните им координати, направени са и снимки. Данните вече са изпратени на президента Плевнелиев, премира проф. Близнашки и министъра на екологията Светлана Жекова.

От НАБЧ обявиха, че предстои координатите на нелегалните къмпинги да бъдат нанесени върху актуална кадастрална карта и върху картите на МОСВ, включващи защитени зони и защитени територии. След това ще бъде изготвен доклад, който ще бъде изпратен в Европейската комисия и Европарламента.

"Псевдоеколози, които уж се борят за опазването на българското Черноморие унищожават безмилостно последните девствени плажове. Цялото крайбрежие от Дуранкулак до Резово е превърнато в смрадливо бунище. Върху дюните, плажните ивици и до тях са изникнали над 20 незаконни къмпинги, които бълват опасни зарази. В момента в тях къмпингуват или по-точно дивакуват над 5000 активни природозащитници. Това са същите „еколози", които непрекъснато протестират под диригентската палка на зелените олигарси. Тези хора с манипулирано съзнание от "зеления октопод" имитират любов към природата и вдигат през месец протести, с които уж защитават черноморието от застрояване. Популярните лица от телевизионните екрани, които са готови да легнат пред багерите, всъщност са най-големите палачи на природата. Тези псевдоеколози са превърнали Черноморието ни в гигантски катун, обвит в непоносима смрад. Така наречените диви къмпинги тънат в тонове боклуци произведени от "природолюбителите". Отсечени са хиляди дървета за нощни огньове и скари с кебапчета", заявяват в открито писмо от НАБЧ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай