Правят фитнеси на открито в София

Правят фитнеси на открито в София | StandartNews.com

София. "14 нови фитнеси на открито ще бъдат изградени в София", съобщи пред журналисти зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов.

"Обществената поръчка за фитнесите на открито ще бъде пусната до няколко дни. Новите площадки с фитнес уреди ще бъдат изградени до края на есента", каза Чобанов. Те ще са за около 500 000 лева. Фитнесите на открито ще са като трите пилотни, към които има голям интерес.

"До дни ще има информация къде ще бъдат изградени фитнесите. Целта е да бъдат равномерно разпределени в цяла София. Критериите са дали има достатъчно зелени площи, където да се разположат, както и дали има училища, където са потенциалните потребители. Площадките няма да са еднакви, а според градинките и зелените площи. Една площадка може да има 10 или 20 уреда. Това се съобразява с алейната мрежа, тъй като тя няма да бъде променяна", посочи Чобанов.

Кметът Йорданка Фандъкова допълни, че покрай инвестициите в образованието се набляга и на инвестициите в спорта.

"Големият проблем е, че в свободното време децата трябва да имат полезни занимания. Това е силното на такъв вид спорни съоръжения, че когато не са в час, те искат да идват и спортуват", каза Тодор Чобанов.


"Около 1 млн. лева се инвестират във видеонаблюдение", каза Фандъкова. "Има много добър ефект и заедно с училища и детски градини започна изграждането на видеонаблюдение по паркове и подлези. Тази година подлезите на Ботевградско шосе са включени за видеонаблюдение. Не може да се допусне да се изпотрошат уредите."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай