Правят атрактивно състезание с охлюви в Стара Загора

Правят атрактивно състезание с охлюви в Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. Стартира записването за атрактивното състезание с охлюви „Най-ОХЛЮбимото благотворително състезание" . Целта му е да събере средства за подпомагане на приемни семейства, които отглеждат изоставени деца. Организатори на събитието са старозагорското сдружение „Самаряни", които успешно развиват кампанията „Дарявай и се забавлявай" втора поредна година. Подобно състезание с охлюви, както и масово ядене на диня, бяха проведени в подкрепа на кризисния център за жени и деца, преживели насилие в Стара Загора.

Срещу минимална дарителска такса от 4 лв. всеки желаещ ще получи състезателния номер на своя охлюв, обясняват организаторите. Самите пълзящи „бегачи" обаче щели да бъдат раздадени на абсолютно случаен принцип непосредствено преди самата битка. „За да се избегнат всякакви опити за допинг или други стимуланти, поясняват с усмивка организаторите.

Надбягването с охлюви ще се проведе на кръгла писта, дълга цели цели 33 см. Охлювите-състезатели, всеки със собствен номер и име, ще стартират от центъра й към най-външния кръг. Те са отгледани и осигурени специално за атрактивното шоу от старозагорски предприемач, чийто бизнес е развъждането и търговията с охлюви. Рамо на благотворителната инициатива са дали и още 12 граждански и бизнес организации, които осигуряват наградите за победителите. Засега те се пазят в тайна, но домакините не крият, че част от тях ще бъдат шегаджийски в тона на шоуто.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай