Правителството дари 90 дка на старозагорци

Правителството дари 90 дка на старозагорци | StandartNews.com

Стара Загора. Министерството на отбраната предоставя безвъзмездно 90 дка военен терен на Старозагорската община за нуждите на градоустройственото и териториално развитие. Това обяви военнният министър Ангел Найденов в края на днешния правителствен маратон в Града на липите. Актът за собственост щял да бъде предоставен не по-късно от два месеца. „Благодаря от името на старозагорцци за предоставения хубав имот, в центара върху който ще изградим голям парк със спортни съоръжения", каза доволен старазагорският градоначалник Живко Тодоров.

Община Чирпан също щяла да получи безвъзмездно военен имот. Общо 42 имота имало военното министерство на територита на Старозагорска област, но за съжаление 22 от тях нямали документ за собственост. Това обаче нямало да стопира процеса на връщането на част от тях на общините, ако те ги поискат.

В срещата на премиера Пламен Орешарски с областния управител и кметовете от Старозагорско участваха и вицепремиерът Даниела Бобева и още двама министри – на околната среда и водите – Искра Михайлова, и на транспорта –Данаил Папазов.

Премиерът отговори и за бъдещето на някои стратегически проекти в Старозагорско. „Уклончиво „да" бе отговорът му на въпроса ще се строят ли нови енергийни мощности в „Марица-изток". Той обаче призна, че върху тази идея продължавало да се работи от дълго време, но предпочитал да я коментира, когато стане факт. Двулентовият път от областния град до АМ „Тракия" пък можел да стане до края на мавдата на този кабинет - през 2017 г. , а лелеяното карго-летище край Стара Загора оставало за другия мандат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай