Пожари изпепелиха животни и овошки в Пиринско

Пожари изпепелиха животни и овошки в Пиринско | StandartNews.com

Зачестиха пожарите в Пиринския край, само за 8 часа три големи огнени стихии вилняха в региона. Животни буквално бяха изпечени в селскостопанска постройка край петричкото село Първомай. Сигнал за бедствието е подаден на телефон 112 към 16:03 часа в сряда. Горяла плевня в местността Девети километър край селището. Огънят е загасен от екип на РС ПБЗН-Петрич. Постройката обаче е изгоряла, изпепелени са намиращите се вътре коза, три ярета и пет прасета.

Два часа по-рано лумнали пламъци и в петричкото село Капатово. Огънят тръгнал от запалени стърнища. Причината - неправилно боравене с открит огън. Огнеборци спрели разрастването на огнената стихия. Съсипани от огъня са десетки плодни дръвчета - череши.

В първите минути след полунощ в четвъртък е получен сигнал за пожар в плевня в местността Раковица край Банско. Погасен е огънят от два екипа огнеборци от Банско и Разлог. Изгорели са селскостопанската постройка и няколко тона сено, които били складирани в нея. Причината за възникването на пожара се изяснява, не е изключено да става въпрос за умишлен палеж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай