Портних с приз „Кмет на годината 2014“ от Синдиката на българските учители

Портних с приз „Кмет на годината 2014“ от Синдиката на българските учители | StandartNews.com

Варна. Кметът на Варна Иван Портних получи наградата „Кмет на годината 2014" от националния конкурс „Най-добър социален партньор – кмет", определена от Синдиката на българските учители и Европейския синдикален комитет по образование. Отличието му бе връчено днес от регионалния председател на синдиката Веселин Рашев. Призът се дава за постигнати високи резултати в съвместната дейност между община Варна и синдиката през 2014 г. и личен принос за развитието и усъвършенстването на социалното партньорство.

Догодина бюджетът за образование е над 87 млн. лв., което е с около 2 млн. лв. повече от предходната година – това са инвестиции в бъдещето на децата ни, в осигуряването на възможности за спокойна работа и професионално развитие на преподаватели и възпитатели, каза кметът Иван Портних.

"За по-малко от 2 години кметът на Варна доказа, че образованието е приоритет в неговата програма. Бяха открити много нови места в детските градини. Всички колеги в сферата на средното образование са застраховани. 100 000 лева са предвидени за квалификация и преквалификация. По една минимална заплата се дава за всеки служител в сферата на образованието при пенсиониране. Същата сума се отпуска и за новородени деца в учителски семейства", изброи постиженията местният синдикален лидер Веселин Рашев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай