Поляк събра 20 тона провизии за бежанците в Харманли

Поляк събра 20 тона провизии за бежанците в Харманли  | StandartNews.com

Хасково. Тонове провизии и топли дрехи получиха бежанците в Харманли от дарение, организирано по Facebook. Инициативата на двама поляци в мрежата обединила хора от родината им, Англия, Франция, България и Германия. Във вторник 20-те тона с хранителни запаси, дрехи, шоколадови изделия, плодове, зеленчуци и детски играчки пристигнаха в бежанския център, съпроводени от организаторите.

Стоките са превозени безвъзмездно от полска фирма, обясни единият от инициаторите на акцията Майкъл Боркевич.
Полякът идвал преди време в лагера като участник в дарителска акция и начина, по който живеят бежанците отключил с още по-голяма сила милосърдието му. Така Боркевич решил сам да организира благотворителна кампания за емигрантите в Харманли.

Наред със стоките от първа необходимост, дарителите са събрали и семена за селскостопански култури. Те ще бъдат засадени от бежанците на мястото на стария палатков лагер, който и без това беше набелязан след вдигането на брезентовите подслони за обособяването на лехи. В бежанския лагер вече има и безжичен интернет, похвалиха се от управата.

Дарителската акция съвпадна с посещението на евроделегати в Харманли. 5-членният състав от Европейския парламент е от Комисията по Правосъдие, граждански свободи и вътрешни работи. В състава на комисията участваха и българските евродепутати Светослав Малинов, Мария Габриел и Светослав Илчев. Представителите на европарламента посетиха лагера, за да съберат впечатления от условията на живот в него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай