Положиха Татяна до прокурора на Тато

Положиха Татяна до прокурора на Тато | StandartNews.com

Да се помолим всички Господ да прости убийството на Татяна, призова от църквата "Успение Богородично" в Пазарджик отец Яков. Църквата едва побра над 300 души, които бяха дошли, за да се простят с разстреляната в понеделник вечер началничка на кабинета на кмета Тодор Попов - Татяна Стоянова. Сред тях бяха голяма част от хората от общинската администрация, областният управител Трендафил Величков, бившият губернатор Иван Йорданов, директорът на музея в Пазарджик Борис Хаджийски. Тялото на Татяна бе положено в бял ковчег и след опелото бе откарано на централния гробищен парк, където бе погребано.

Вечният дом на Татяна е до прокурор Красимир Жеков, който бе обвинител по делата на Тодор Живков. Тя бе положена в онзи отсек от него, който е предназначен за почетни граждани и изявени хора на града.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов беше изключително разстроен. Въпреки това обаче остана до края на церемонията. Около него бяха всички от екипа му, които работеха с Татяна Стоянова. "Като заспала е, сбогом момиче!", "Прощавай и нека ти е простено", "Кой беше този урод, дето те откъсна от живота?", шептяха хората, които оставяха букетите си до ковчега. Повечето безмълвно плачеха, други от присъстващите на погребението оставяха сълзите си да текат на воля.

Присъстващи на погребението коментираха също, че напоследък общината има няколко провалени сделки и ако някой има основание да си търси правата, то поръчителят на убийството би следвало да бъде издирван в този кръг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай