Полицията задържа мъж, отвлякъл двамата си сина

Полицията задържа мъж, отвлякъл двамата си сина | StandartNews.com

Полицаи от Бургас върнаха на майка им две отвлечени деца от село Извор, съобщава агенция "Фокус". Вчера, около 14,00 часа в Четвърто Районно управление-Бургас е получено съобщение за две деца от село Извор, Община Бургас, отвлечени с лек автомобил "Мерцедес", с ямболска регистрация.

Колата е спряна от полицаи. В нея се придвижвали 52-годишният Г.Г. от село Попово, обл. Ямбол, сина му – И.Г., 23-годишен, Д.С., 40-годишен и синовете му – Т.С., 11-годишен и Г.С., 6-годишен - и двамата родени в Гърция от 37- годишната Н.Г. от Бургас. Тя живеела на семейни начала с Д.С.

От три години Д.С., Н.Г. и двете им деца живеят в България, като момчетата все още нямат издадени български документи за самоличност и български актове за раждане.

Бащата решил да вземе децата си и без знанието на майката им да ги откара в село Попово, област Ямбол в новозакупената му къща. Повод за действията на 40-годишния мъж е семеен конфликт, възникнал между него и Н.Г.

За целта бащата наел свой колега, който заедно със сина си и лекия автомобил "Мерцедес" отвели двете момченца от село Извор.

Децата са върнати на майка им, а на Д.С. е съставен протокол за предупреждение. Уведомен е отдел "Закрила на детето"-Бургас, както и Бургаска районна прокуратура. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление-Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай