Полицейска акция срещу автоджамбази в Банско

Полицейска акция срещу автоджамбази в Банско | StandartNews.com

Крадци задигнали джиповете на двама влиятелни бизнесмени от чужбина

Специализирана полицейска акция се провежда от петък в курорта Банско. Масирано полицейско присъствие има в града под Тодорка заради операция срещу кражбите на луксозни автомобили в населеното място. Полицейски патрулки окупираха малък семеен хотел. Арестуван до 24 часа по Закона за МВР е собственикът на „Мавриковата къща" в зимния курорт. „Работим съвместно с колегите от Пловдив и София, става въпрос за банда, която е специализирана в кражбата на луксозни леки автомобили. По-късно през деня предстои повдигане на обвинение срещу задържаното от нас лице. Там открихме 6 коли, за повечето вече се доказа, че са крадени.

Документирано е, че са обект на престъпление. Арестуваният мъж е на високо ниво в престъпната структура, която краде коли на територията на цялата страна. Има арести и на територията на други полицейски дирекции в страната. През зимата бандата действа основно в Банско, тъй като тук идват много заможни туристи със скъпи автомобили", обясни директорът на ОД на МВР – Благоевград комисар Росен Танушев. Полицията е вдигната на крак в петък сутринта, уточни полицейският шеф. Тогава са задигнати два луксозни джипа от охраняем паркинг пред хотел в зимния курорт. Возилата са собственост на влиятелни чужди бизнесмени. Извършват се проверки на изходите на града, проверяват се съмнителни коли в цели Пирински край. Вътре в гаража са намерени всички необходими машини за разфасоване на колите и нанасяне на поправки по двигателите.

Разследването е установило, че Мавриков е работил с бригада от добре обучени автокрадци от София, Пловдив, Велинград и Пазарджик, които се издирват. Колите се прибирали в „депото" в Банско, където са поправяни и после продавани. Миналата неделя също е бил откраднат скъп джип от паркинг в зимния курорт. За арестувания банскалия местните хора твърдят, че отдавна се изнесъл по София и не живее постоянно в Банско. Според слуховете се занимава не само с кражби на коли, но и със застрахователни измами.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай