Полицай строши кола с палка

Полицай строши кола с палка | StandartNews.com

Велико Търново. Полицай строши задното стъкло на лека кола с удар със стоппалка. Скандалът станал в сряда вечерта на кръстовище до великотърновските села Шемшево и Леденик.

Един от кварталните полицаи, обслужващи района на село Балван, и негов колега спрели кола "Ауди". Возилото било шофирано от великотърновеца Петър Петровски. Полицаите обаче били със стара патрулка "Лада" петица, единият бил с униформа, но другият - цивилен. Шофьорът на аудито отказал проверката, защото ситуацията му се сторила съмнителна. Колата била съвсем обикновена "Лада", без надпис "Полиция", стикери и сирени или сигнални светлини и търновецът помислил, че го спират измамници, които се представят за полицаи.

"Господинът дойде при мен, каза си само фамилията, не показа някаква служебна карта или значка и ми изиска документи за проверка. Аз сметнах, че тези личности не са полицаи. Потеглих съвсем бавно, като само си отделих крака от спирачката и в този момент последва удар върху задното стъкло на колата и така нареченият полицай строши стъклото с неговата палка", разказа Петър Петровски.

След удара в стъклото боляринът звъннал на спешния номер 112 и извикал полиция, а след това се обадил и на телевизоинен екип, за да има свидетели. От полицията заявиха, че няма да коментират случая, докато не приключи вътрешната проверка. По случая е образувано следствено дело за причиняване на имуществени вреди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай