Полицай пострада при разправия с нарушител

Полицай пострада при разправия с нарушител | StandartNews.com

Враца. Полицай пострада докато гони беглец от чужбина. Французинът и приятелката му пък се жалват от насилие на фалшиви ченгета.

Враца. Истински екшън с ранен полицай и насинено око на чужденец се разигра край КПП-то на АЕЦ "Козлодуй". Към 14 часа в понеделник служители на полицейското управление в атомната централа спрели "Ситроен" за превишена скорост, установена с радар. Зад волана бил 65-годишен французин със статут на постоянно пребиваващ в страната.

Рене П и 55-годишната му спътничка Цветелина Ч. от Правец отказали да дадат документите си за проверка. Те се държали грубо и арогантно и се опитали да потеглят. Един от униформените реагирал светкавично и се опитал да извади контактния ключ от таблото. Автомобилът го повлякъл, той паднал и се наранил. Последвала гонка, при която патрулката с пуснати сирени и светлини успяла да изпревари колата и да я спре принудително.

Ченгетата съставили актове както на шофьора, така и на приятелката му по закона за движение по пътищата и на МВР. Малко по-късно дамата се обадила на 112 и казала, че тя и французинът са нападнати от двама фалшиви полицаи. Помолила е също така за помощ, тъй като мъжът е с кръвонасядания в едното око.

Служителите на реда не са използвали физическа сила и белезници по време на екшъна, подчертават от пресцентъра на полицията. Заради разминаването във версиите на полицейския екип и на двойката, която се оплаква от насилие, е образувано следствено дело. Уведомен е и районният прокурор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай