Полицаи раздават брошури срещу телефонните измами

Полицаи раздават брошури срещу телефонните измами | StandartNews.com

Спешни мерки срещу телефонните измамници предприе полицейският участък в Симитли. Полицаи разнасят листовки във всички населени места. Действията на униформените са заради зачестилите сигнали за телефонни измами, чиито жертви са жители на общината.

Полицаи напомнят всеки ден на местните хора да не се доверяват на анонимни телефонни обаждания. Униформените предупреждават за съхраняване и опазване на личното имущество (пари и ценности), защото се получават зловредни и анонимни телефонни обаждания. Най-често се търсят пари за спешна операция, получаване на колети, внасяне на гаранции, печалби от томболи или телевизионни игри, предоставяне на социални помощи и ремонт на жилища, наемане на квартира, наеми на познат. Някои мошеници се представят за полицейски служители или чиновници от държавни ведомства. При такива обаждания сигнализирайте веднага на телефон 112, напомнят от полицията.

С цел активна превенция полицейските служители в Симитли разпространиха брошури в цялата община, листовките са оставени на обществени места, които са лесно достъпни за всички граждани. В банковите клонове също могат да се намерят брошурите, за да бъдат гражданите уведомени и предупредени за риска да станат жертва на телефонна измама.

Спряха кражба на 70 кубика дърва

Над 70 куб. метра едра строителна дървесина от бял бор и бук е задържана от служители на Държавно горско стопанство - Симитли към Югозападното държавно предприятие. Дървеният материал е добит незаконно в държавна горска територия, стопанисвана от поделението, въз основа на издадено позволително за сеч в съседна гора, която не е държавна. Позволителното е № 0305282 и е издадено на 31.05.2016 г. При обход на района в сряда служители на стопанството разкриват незаконна сеч на 40 елитни дървета в държавни горски територии. 26 от дърветата са бял бор, а 14 – букови. Всички са маркирани с контролна горска марка № 1585 с оранжев цвят в основата на стъблата. Маркирането е направено в нарушение на Закона за горите от лице, извършващо частна лесовъдска практика. При теренната проверка се установява, че марката, отбелязана в основата на стъблата, съвпада с тази, описана в позволителното за сеч в недържавна горска територия. Допълнителна проверка е извършена в четвъртък. За престъплението в държавните горски територии ще бъде уведомена Районна прокуратура Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай