Полицаи и пожарникари пазят храмовете във Видин

Полицаи и пожарникари пазят храмовете във Видин | StandartNews.com

Пожарникари провериха 49 храма, параклиси и манастири във Видинско за готовността на поповете да вземат мерки при инциденти от запалени свещи, съобщиха от областната дирекция на МВР във Видин.

Свещениците са инструктирани как да боравят с пожарогасителите в случай, че в храмовете им лумне огън. Посъветвани са и как да действат и при други инциденти по време на службите. Основно са проверени и изходите за спешна евакуация на богомолците. Местата за свещи също са обезопасени.

Във всеки храм, където има великденска служба, ще дежури полицай, допълниха от дирекцията. Пожарни автомобили с екипи от огнеборци ще бъдат паркирани до входа на най-големия храм в областта – „Свети Димитър" във Видин и до манастира „Света Троица" край село Раковица.

Огнеборци ще застанат на пост в още две други големи църкви в града.

Полицията във Видин се обърна към гражданите в дните преди Великден да бъдат бдителни и да не се поддават на телефонни измамници, да се пазят от джебчии и обирджии. Жителите на селата, които отглеждат животни да бъдат внимателни при търговия с агнета и ярета. Те трябва да вземат всички мерки за защитата на животните от крадци и нападатели на кошарите, допълниха от областната дирекция на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай