Поликлиника става център за творчество

Поликлиника става център за творчество | StandartNews.com

Велико Търново. Бившата изоставена поликлиника в Елена ще стане младежки център за творчество, след като община подписа проект за реконструкция. Сградата не се ползва повече от 20 години и е в предаварийно състояние. След като бъде променено предназначението й, тя ще бъде реконструирана и основно обновена.

Проектът предвижда ремонт и обновяване на стадиона в град Елена и изграждане на нови спортни съоръжения за почити 6 млн. лв. стартират в балканската община. Кметът на Елена инж. Дилян Млъзев подписа нов одобрен проект по мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони. Проектът е за подобряване възможностите за спорт, отдих и дейности в свободното време, чрез изграждане и реконструкция на спортни съоръжения и създаване на Mладежки oбщностен център за творчество и диалог. Стойността на финансирането е в размер на 5 841 626 млн. лв.

Проектът включва реконструкция и основно обновяване на градския стадион „Чумерна" и прилежащите му съоръжения, както и на футболното игрище и съблекалните в село Константин. В село Майско пък ще бъде изградено ново футболно игрище със съблекални и трибуни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай