Полиграф за сина на жена в кладенец

Полиграф за сина на жена в кладенец | StandartNews.com

Повече от половин месец смъртта на възрастна жена от врачанското село Лиляче е заплетена в мистерия. Тялото на 75-годишната Йорданка бе открито на дъното в кладенеца в къщата й след двуседмично издирване. Разследващите не изключват версията, че жената е посегнала сама на живота си, предвид и странното писмо, което открили в дома й. Въпреки това досъдебното производство по случая е образувано за убийство. Синът на починалата жена - 51-годишният Тихомир, е бил подложен на полиграфско изследване, научи "Стандарт". Резултатът от детектора на лъжата показвал, че мъжът няма общо със смъртта на майка си.

При първоначалния оглед не бяха констатирани следи от насилие по тялото на Йорданка, открито в кладенец в двора й. Намерено беше предсмъртно писмо, което накланя везните към версията за самоубийство.

"Заминавам за чужбина при приятел, не ме търси", написала жената до сина си преди да изчезне. Трупът й бе открит в 4-метров кладенец в двора, след повече от 2 седмици издирване. Тихомир за последен път видял майка си на 12 януари. Сутринта заминал за Враца и когато се върнал, тя вече не била вкъщи. Като прочел писмото, синът се усъмнил за пътуването й, тъй като тя била оставила личната си карта. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай