Подписка и палатки срещу високите заплати на сливенските съветници

Подписка и палатки срещу високите заплати на сливенските съветници | StandartNews.com

Сливен. Започваме общоградска подписка срещу високите заплати на съветниците в Сливен. Това обяви пред журналисти поетът Христо Батинков, който е автор на две сатирични поеми за възнагражденията на местните депутати.

 "Сигурен съм, че голямата част от гражданите ще ни подкрепят и ще се включат в подписката. Вече сме направили необходимото тя да се случи", каза Батинков. Атанаска Мерджанова, която ръководи едно от сливенските читалища, каза, че ще разположи палатков лагер пред сградата на общината заради високите заплати на съветниците. Очаква се и подписката, и палатковия лагер да се случат през идната седмица.

Група интелектуалци излязоха с открито писмо и ултиматум преди 10 дни. Те настояваха съветниците да си намалят заплатите и да обявят всички разходи по своята издръжка. На последната сесия на 24 април обаче това не се случи. Нещо повече, съветници атакуваха поета Христо Батинков за взети от него суми от община Сливен. Оказа се, че поетът е получил 500 лева за изработката на карта на града. Те се опитаха да унижат един достоен поет, но ние няма да оставим тази работа така, твърдят интелектуалците, чиито имена стоят под откритото писмо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай