Подобряват средата на живот в Момчилградско с европари

Подобряват средата на живот в Момчилградско с европари | StandartNews.com

Момчилград. Един милион и 733 хиляди от Европейския земеделски фонд и държавния бюджет бяха вложени за подобряване средата на живот в Момчилград и в селата Прогрес и Груево.

След приключване на проекта са изградени 300 м пътна настилка и 100 паркоместа, реконструирана е част от уличното осветление и са благоустроени междублокови пространства в Момчилград. В село Прогрес, което се намира на няколко километра от общинския център, са реконструирани и изградени шест изцяло нови улици с обща дължина 6 км. Към строително-монтажните работи са включени още реконструкция на пътно платно в село Груево и изграждане на две масивни пътни съоръжения над дерета, останали недостъпни за местното население.

„Всеки реализиран проект, допринесъл за развитието на община Момчилград и подобряването на жизнения стандарт на хората, е от значение за нас", коментира кметът Акиф Акиф. Той подчерта, че има надежда проектът за изграждане на „Пътна връзка на Момчилград с път Кърджали – Подкова" да получи одобрение.

„С изпълнението му ще осигурим пряка връзка на Момчилград и другите населени места в общината с пътя за ГКПП „Маказа – Нимфея", обясни градоначалникът. В проектното предложение общината е включила изграждане на мост над р. Върбица и рехабилитация на надлез над жп линия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай