По 10 000 камиона на месец трошат улиците на Девня

По 10 000 камиона на месец трошат улиците на Девня | StandartNews.com

Кметът на Девня - издигнат от ГЕРБ

Варна. По 10000 камиона, 40-тонни, пресичат на месец улиците на Девня, като циркулират между заводите от Долината на химията и пристанището. Всяка година искам от държавата целеви средства - 500 000 лева за оправяне на инфраструктурата, но не сме получили нито лев.

Това каза кметът на Девня Атанас Кузев по повод на обявения за вчера протест заради окаяното състояние на пътната инфраструктура в града. Всъщност участниците в него не бяха дори и десетина младежи, организирани във ФБ.В Девня буквално няма улица и булевард, които да не са заприличали на швейцарско сирене, писа до медиите един от основните инициатори Красен Марков.

За 2014 г. общината е похарчила 100 000 лева за кърпежи и още 400000 лева , получени от фонд"Бедствия и аварии" заради ситуацията с опасния трихлоретан във фалиралия завод „Полимери". В проектобюджета за тази година са заложени 200 000 лева, посочи кметът.

Заради противоборство през последните години с местния парламент, предложенията на градоначалника за капиталови разходи и инфраструктура удрят все на камък. В общинския съвет не приемат и фирми –инвеститори, като им връщат Подробните устройствени планове. В годината на кметските избори напрежението ще ескалира още повече, смята Кузев, който прие протестиращите младежи и разговаря с тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай