Плажен комплекс черпи незаконно минерална вода

Държавния профилакториум ПРО–ЕАД в Павел баня плащал тока и водата на частни наематели

Плажен комплекс черпи незаконно минерална вода | StandartNews.com

Стара Загора. Стопаните на скандалния комплекс „Плажа", който в последните няколко години е постоянно в полезрението на контролните органи, отново са спипани в крачка. Комплексът използва минерална вода от незаконен сондаж.

Това е установила спецоперация на полицията, в която са участвали и служители на Басейнова дирекция – Пловдив, областната дирекция по безопасност на храните, ВиК и EVN.

Комплекс „Плажът" преди време пак бе заловен, че черпи незаконно минерална вода. През тази година пък собственикът му Теньо Паунов бе замесен в съмнителна сделка с община Павел баня. В хода на разследването съдът дори отстрани временно от длъжност кмета на курортното градче Станимир Радевски, а самият бизнесмен Паунов пък изненадващо почина. Сега комплексът се стопанисва от неговата съпруга Милена Паунова, която доскоро бе зам.-кмет на Павел баня.

При същата проверка полицията и експертите са установили и куп нарушения в държавния профилакториум ПРО – ЕАД в курортното градче. В складово помещение на държавното дружество е било разкрито незаконно присъединяване към електропреносната мрежа и незаконно подаване на електрически ток от него към новостроящ се в близост частен хотел. Иззет е бил за техническа експертиза и водомер, отчитащ изразходваното количество вода в бар „Оазис" в профилакториума, отдаден под наем на частно лице. Инспекторите имали съмнения, че показанията му са манипулирани. Санитарни инспектори пък са установили нарушения и в ресторанта на профилакториума по отношение на произхода, доставката, съхранението и годността на продуктите. На длъжностните лица е съставен акт, а хранителните продукти са били поставени под възбрана От „ПРО" ЕАД са били иззети фалшиви фактури, договори, касови ордери, протоколи и други подправени документи.

Проверката на територията на община Павел баня е била разпоредена и ръководена от Казанлъшката районна прокуратура. Засега нямало задържани лица, но и по двата случая са били образувани досъдебни производства, а полицейските проверки продължавали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай