Плаваща конференция нищи проблемите на туризма

Плаваща конференция нищи проблемите на туризма | StandartNews.com

Видин. Кораб с представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, крайдунавски общини и неправителствени организации, събрани за конферениця по туризма, потегли от Видин към горния участък на реката. Първата спирка на плаващата конференция е сръбското пристанище Долни Милановац, а следващата – Белград.

Конференицята се организира от българското министерство на икономиката, енергетиката и туризма и Дунавски компетентен център – Белград.

Два дни – на 28 и 29 май, участниците в срещата ще нищят възможностите за разширяване на териториалното сътрудничество в областта на туризма. Целта е да се създават повече общи туристически продукти, свързани с природните забележителности и историята на селищата от двата бряга на реката, независимо в коя страна се намират.

Преди да потеглят, участниците в конференицята бяха приети от кмета на Видин Герго Гергов. Той изрази желанието на съгражданите си Видин да стане един от най-посещаваните градове по поречието на Дунав. Защото имаме и интересни исторически паметници, и уникални съвременни културни събития, изтъкна той.
Към групата на кораба се присъедини и кметът на отсрещния румънски град Калафат Мирча Гуца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай