Пияни шофьори изтрезняват в ареста

Пияни шофьори изтрезняват в ареста | StandartNews.com

Добрич. Двама пияни шофьори са задържани от полицията за причинени катастрофи, съобщи ОД на МВР - Добрич. Първият инцидент е станал във вторник, в 18.25 часа по ул. „Хаджи Димитър" в Каварна. Установено е, че водач на лек автомобил „Опел" с полска регистрация, губи контрол над МПС, удря се в ограда на частен имот, след което напуска мястото на ПТП, изоставяйки автомобила.

Според източници на "Стандарт", пияният е жител на ромската махала в Каварна, а след като се блъснал в оградата, тръгнал да се разхожда по улиците с надеждата, че никой не го е видял. Само че очевидци на катастрофата имало и след проведени оперативно издирвателни мероприятия, 45-годишният С.С. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,17 промила в издишания от водача въздух.

Същия ден, след 19.00 часа е възникнало ПТП по пътя между село Писарево и Генерал Тошево. Установено е, че водач на лек автомобил „Фиат", със софийска регистрация, губи контрол над МПС и се блъска в паркирания в дясно извън пътното платно лек автомобил „ВАЗ". Вследствие на настъпилото ПТП са нанесени материални щети по двата автомобила, няма пострадали. Шофьорът на „Фиат"-а е изпробван за употреба на алкохол с дрегер, който отчита наличието на 1,86 промила. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Г.М. (59 г.) от град Генерал Тошево. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай