Пияни и пневматична пушка вдигнаха на крак полицията в Лом

Пияни и пневматична пушка вдигнаха на крак полицията в Лом  | StandartNews.com

Към 7 часа в петък инцидент вдигна на крак полиция и жандармерия в Лом, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана. Случаят се оказа най-обикновен битов скандал и приключи час след това. За всеки случай патрулка на полицията в града обхождаше през половин час мястото на инцидента в ромския квартал „Младеново".

Рано сутринта петима пияни младежи на по 20 години се прибирали от нощен гуляй в квартала и срещнали 49-годишната Татяна Леонидова. Започнали да подхвърлят обидни думи към жената, а тя се скрила при своя роднина Георги Александров, който живеел наблизо. Младежите обаче се втурнали след нея. За да я защити, 65-годишният стопанин на къщата Георги Александров излязъл на двора с пневматична пушка. Стрелял напосоки и улучил двама от нападателите. Останалите веднага се разбягали, а ранените са закарани в болницата на Лом. Имаха само леки рани, прегледахме ги и ги освободихме, съобщи шефът на болницата д-р Георги Савков.

Заради опасност от скандал между роми и българи, които живеят заедно в квартала, към мястото на инцидента е била изпратена и намираща се наблизо кола на жандармерията. До намесата и обаче не се е стигнало.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай