Пиян шофьор уби иранец

Пиян шофьор уби иранец | StandartNews.com

Враца. Пиян шофьор уби иранец при тежка катастрофа край врачанското село Добролево, съобщиха от полицията.

Фаталният инцидент е станал към 21,30 часа в четвъртък на прав участък по пътя за ферибота в Оряхово. 34-годишният Цветелин Иванов седнал зад волана на „Форд Транзит" след почерпка и натиснал яко педала на газта. Той изгубил контрол над автомобила, който поднесъл на мокрото шосе и се забил с висока скорост в крайпътно дърво. При адския удар загинал на място 49-годишният ирански гражданин Яери Маджид, който пътувал на предната седалка. Водачът се отървал само с драскотини. Оцелял и 13-годишният му син Милен. Детето изпаднало в шок, но именно то успяло да набере 112 и да съобщи за произшествието. Челният удар бил толкова силен, че се наложило екип от Гражданска защита да реже колата, за да измъкне трупа на иранеца.

Починалият и брат му Джафер се заселили преди петнайсетина години в село Добролево, разкри кметът Илиан Буковски. Купили си по две къщи и се оженили за българки. Загиналият има малко дете. Братята имат и немско гражданство. Те от години работят на летището в Мюнхен. Прибират се само през отпуските при семействата си в България.

Иранецът и водачът на автомобила били приятели. Прибирали се от купон, където Цветелин Иванов се напил, но не се поколебал да подкара колата и да вози собствения си син. Той дори е с отнета книжка за шофиране след употреба на алкохол, а този път дрегерът отчел 2,13 промила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай