Питбул скочи на жена и уби две кучета

Питбул скочи на жена и уби две кучета | StandartNews.com

Дупница. Питбул, използван за боеве, нападна жена, уби две кучета и рани друго трето, съобщава вестник "Струма".

Инцидентът е станал около СОУ "Св. Паисий Хилендарски" в Дупница. Едното убито куче било домашно, а другото бездомно, но върнато на улицата след кастрация и маркировка в приюта.

Нападението на питбула, който е изхвърлен от стопанина си на улицата, станало на 30 май, но хората в района се притесняват, тъй като според тях не се прави нищо, за да бъде издирен собственикът на агресивното животно, който явно се занимава с нелегални боеве с кучета.

На 30 май в полицията са получени десетина сигнала в рамките на няколко минути за случващото се на ул. "Крайречна". На мястото пристигнали две патрулки, а по информация на очевидци, полицаите са застреляли кучето.

Вчера говорителят на Областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка уточни, че животното не е убито, а полицаите са го "изтикали в страни", след което е бил повикан служителят от общинския приют.

Преди пристигането на полицаите питбулът вече бил тежко ранен, както от схватките с кучетата, така и от опитите на хората да ги разтърват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай