Пет села ще имат нов водопровод

Пет села ще имат нов водопровод | StandartNews.com

Благоевград. Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов подписа договор с избраната фирма за изпълнение на поредния голям инфраструктурен проект. Ще бъдат извършени строително - монтажни работи по за реконструкция на улична водопроводна мрежа и възстановяване на улична настилка в селата Борово, Корница, Лъжница, Буково и Баничан.

Дейността се финансира със средства от Програма за развитие на селските райони 2007-2013, мярка 321 „Основни услуги на населението и икономиката в селските райони". Съфинансирана е от Европейския съюз чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Общата стойност на договора е 4 889 497.64 лева без ДДС.

Срокът за изпълнение на строителството е 109 календарни дни от датата на откриване на строителната площадка. Предвижда се частична реконструкция на водопроводната мрежа в петте селища, както и възстановяване на уличната настилка в засегнатите участъци. Ще бъдат подменени тръбните системи и част от съоръженията. Общата дължина на мрежата, която ще бъде подменена, е 9924 линейни метра. Новите тръби ще са полиетиленови.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай