Пет коли горяха в Благоевград

Пет коли горяха в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Огнен ад вилня на паркинг в благоевградския квартал „Освобождение". Около 01:57 часа в неделя през нощта в Първо РУП - Благоевград е постъпил сигнал за възникналия пожар. Веднага на място са пристигнали огтнеборци и противопожарен автомобил. Близо час те са се борили с огнената стихия. Въпреки намесата на пожарникарите, три коли са изгорели почти напълно.

Овъглени са леки автомобили „Фолксваген Поло", „Фолксваген Венто" и "Мицубиши Каризма". Огънят се е прехвърлил и върху други две возила, на които също са нанесени материални щети. Пострадали от огнената стихия са лек автомобил „Хонда" и лек автомобил „Форд Мондео", които били паркирани до другите три. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по установяването на причините за пожара и нанесените щети продължава.

„Засега нямаме никакви данни за умишлен палеж, не са открити никакви следи за подобно престъпление при направения първоначален оглед. Пожарът най-вероятно е тръгнал от двигателния отсек на мицубишито. Назначени са експертизи, след като излязат резултатите ще сме категорични в причината за инцидента", каза шефът на ОД МВР – Благоевград комисар Георги Костов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай