Пет часа страсти на първото заседание на общинския съвет във Видин

Пет часа страсти на първото заседание на общинския съвет във Видин | StandartNews.com

Съветнически страсти белязаха първото заседание на новия местен парламент във Видин. Те започнаха още с предложението на неуспялата кандидатка за кмет Росица Кирова, сега ръководителка на съветническата група на коалиция „Единни за промяна", за онлайн предаване на заседанията на съвета. Тя предложи и символично заплащане от 1 лв. за надбавките над съветническата заплата за заместник-председателите на съвета и председателите на комисиите. Парите да се използват за нуждаещи се талантливи деца в науката и спорта. Двете предложения дори не бяха включени в дневния ред за обсъждане.

Страсти се разгоряха и около предложението на кмета Огнян Ценков за поемане на нов общински дълг в размер на 2 млн. лв. Парите са нужни за разплащане с фирми по чистотата, зеленото поддържане на града, доставката на храни за детските градони и охрана на общинси обекти. Съветниците от БСП предложиха освен точката за дълга да бъде приета и друга, в която да се указват фирмите, на които ще бъде платено. Това предложение също не мина, поради което червените общинари отказаха да гласуват за дълга. В края на заседанието се оказа, че са приети решения по всичките 15 точки така, както са предложени от кмета и неговия екип.

Видинският общински съвет ще има петима заместник-председатели – Цветан Ценков, Валентин Братков, Павел Паунов, Красимир Асенов и Людмил Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай