Перник посреща над 1 500 изпълнители с увреждания на фестивал

Перник посреща над 1 500 изпълнители с увреждания на фестивал | StandartNews.com

Перник отново е домакин на републиканския многожанров фестивал на хората с увреждания. В събота и неделя на сцената в пернишкия квартал „Църква" ще се изявят над 80 групи и над 1500 участника от цялата страна. По финансови причини в деветото му издание не са канени участници от чужбина, обясниха от местната структура на Съюза на инвалидите, които са основни организатори на проявата.

Хората с увреждания ще изявят таланта си в 21 жанра. На сцената ще звучат народни песни, стари градски песни, джаз, рап, ще има народни танци, хумор, изпълнения на гайда, хармоника, акордеон, ще бъде играна и пиеса. В рамките на фестивалната програма ще има и презентация на книга на автор от Сопот и изложба с благотворителна цел на Дневен център в Плевен. На сцената ще се изявят и талантливите певци от мъжката вокална група на Долни Луковит.

В неделя гостите от страната ще присъстват на освещаването на иконата на св. ап. Петър и Павел, която е поставена на открито пред читалището в кв. „Църква".

Фестивалът се провежда за девети пореден път и под патронажа на кмета на Перник Иван Иванов. Той е с конкурсен характер и за отличените ще има медали и специални плакети. Общината е заделила 10 000 лева за провеждането му, а за юбилейното издание се разчита на финансиране по проект.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай