Пенсионер в ареста за блудство с малолетни

Пенсионер в ареста за блудство с малолетни | StandartNews.com

Пенсионер бе арестуван от полицията в Благоевград за блудство с четири малолетни момичета от ромски произход. Той извършил деянието няколко пъти през месеците януари и февруари, уточниха от ОД на МВР – Благоевград. Мъжът е над 60-години, вкаран е в ареста на 18 февруари след получен сигнал от родителите на пострадалите деца.

Пенсионерът примамвал четирите деца у дома и там извършвал блудствените действия. Обикновено, след като приключвал с извращенията, похотливият дядо им давал малки суми пари, дребни подаръци и храна. Едно от децата обаче се престрашило и разкрило на родителите си какво прави с тях възрастният мъж. Те веднага реагирали и уведомили полицията.

На 18 февруари той е задържан, а на следващия ден е оставен зад решетките за 72 часа с прокурорско разпореждане. На 20 февруари съдът е уважил искането на прокуратурата за постоянна мярка "Задържане под стража" срещу извратения тип. Той е извършвал блудствените действия с момичета на 12-13 години. Родителите на децата обаче реагирали адекватно. "Те не са тип родители, които биха си затворили очите заради това, че децата им се прибирали у дома с пари и подаръци. Напротив, веднага са сигнализирали и съдействали на полицията за по-бързото установяване вината на възрастния мъж", коментираха криминалисти.

Престъпникът е оставен в ареста, тъй като родителите на пострадалите деца са искали да го линчуват. Окръжният прокурор Весела Стоилова заяви, че има образувано досъдебно производство по случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай