Пенсионер плаши с газов пистолет в гробище

Пенсионер плаши с газов пистолет в гробище | StandartNews.com

Благоевград. Навръх Задушница скандал в гробищния парк едва не завърши фатално за 45-годишен петричанин. Той се скарал със 74-годишния си съгражданин В.С. Двамата започнали да се обиждат и ругаят пред погледите на десетки други посетители в гробищата на южния град в събота. Изведнъж възрастният мъж измъкнал от джоба на якето си газов пистолет и го насочил към своя опонент. В последния момент се намесили други хора и укротили нападателя и той не успял да произведе изстрел.

Сигнал за инцидента е подаден в полицията към 08,00 часа. Веднага униформените са закопчали с белезници стопанина на оръжието, което е иззето. Пенсионерът е задържан до 24 часа в ареста, а за случая е уведомена Районна прокуратура - Петрич.

Полицията в Разлог залови побойници, който нанесли побой на 28-г. мъж от село Годлево. Екшънът станал към 01,00 часа в неделя пред ресторант в града.Задържани до 24 часа в ареста са двама разложани – 31-г. С.Ф. и наборът му И.З. Пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ-Благоевград, няма опасност за живота му. Образувано е досъдебно производство по случая.

Не мина без инцидент през уикенда и в Благоевград. Със заповед за задържане до 24 часа в събота в ареста е вкаран 67-г. благоевградчанин И.И. Рано сутринта, към 07,45 часа той нанесъл удар с нож по ръката на 44-годишен мъж. На пострадалия е оказана медицинска помощ и е освободен за домашно лечение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай