Пазарджишка област се включва в „Да изчистим България за един ден"

Пазарджишка област се включва в „Да изчистим България за един ден" | StandartNews.com

Пазарджик. Всички общински администрации на територията на областта са изготвили график на акциите по почистване на замърсените зони и нерегламентираните сметища в деня на кампанията – 20 април. Броят на организациите и доброволците непрекъснато нараства. На работна среща в областна администрация Пазарджик експертите по „Екология и управление на отпадъците" от общините представиха планираните мероприятия, в които ще се включат жителите на всяка община. В повечето общини на областта почистването ще започне от петък и ще продължи и в събота и неделя. В някои природни местности на региона акциите по почистване ще бъдат последвани от акции по залесяване и засаждане на различни дървесни видове. Организирани са и конкурси за най-добре почистен район и хепънинг сред природата.

По данни на РИО Пазарджик, до днес, участие в кампанията за заявили общо 147 училища, детски градини и общински детски комплекси в област Пазарджик. 

След работната среща днес общините получиха от областна администрация чували и ръкавици, осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДОС/. До няколко дни ПУДОС ще предостави и ваучери за гориво за неприбрани отпадъци от сборните пунктове след деня на кампанията. В периода 20 – 22 април е осигурен свободен достъп до съществуващите общински и регионални депа за всички транспортни средства, които се включват в инициативата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай