Павликени влага 1,548 млн. лв. в семеен център за деца

Павликени влага 1,548 млн. лв. в семеен център за деца | StandartNews.com

Велико Търново. Център за настаняване от семеен тип строят в Павликени по Програмата за развитие на селските райони. Сградата ще струва 1,548 млн. лв., каза кметът инж. Емануил Манолов. Изпълнител на обекта е строителната фирма „Капитал груп".

Четири нови социални заведения за деца ще отворят врати в Павликени до юни 2015г. Два центъра за настаняване от семеен тип, едно защитено жилище и център за социална рехабилитация и интеграция ще бъдат изградени по проекта. Три от сградите ще са нови, а рехабилитационният център ще заеме източното крило на сградата, където в момента се помещава Комплексът за социални услуги в Павликени.

За рехабилитацията ще има 12 места и 2 допълнителни за спешно настаняване. Вторият център със същия капацитет и Защитеното жилище за 8 деца ще бъдат изградени в парцел зад павликенската болница.

„Община Павликени има една от най-развитите социални програми сред българските общини, с което силно се гордеем. Днес даваме начало на проекта с най-високо социално значение, което ще проличи в следващите години. За нас водещ приоритет в социалната сфера е да осигурим защитена среда за младите хора на Павликени. Това включва и децата, които са без родители, децата в неравностойно положение, децата, които имат нужда от специални грижи и обич", каза още градоначалникът и благодари на екипът в общинска администрация, който е подготвил и защитил проекта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай