Павликени иска от БДЖ още 5 влака

Павликени иска от БДЖ още 5 влака | StandartNews.com

Велико Търново. Още пет влака да спират на гарата в Павликени искат жителите на общината. Хората вече са написали писмо и са събрали подписи, които са изпратени до БДЖ и отговорните министерства, съобщиха от общината. Подписката ще бъде приложена в писмо на кмета на Павликени инж. Емануил Манолов до председателя на Комисията по транспорта, информационните технологии и съобщенията, до министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, до управителите на „БДЖ-Пътнически превози" ЕООД и до областният управител на Област Велико Търново.

Подписите в подкрепа на искането се събират от началото на миналата седмица в сградата на Общинска администрация в Павликени, във всички кметства, в други обществени сгради, в центъра на града и в района на градския пазар, както и в много търговски обекти.

Искането е за промяна в разписанията, така че да спират на жп гара Павликени международният бърз влак 461 по линията Русе - София в 18.30 часа, експресният влак 2610 Варна - София в 11.07 часа, експресният влак 2611 София - Варна в 10.18 часа, международният бърз влак 382 София - Русе в 22.30 часа, а пътническият влак 20110 Горна Оряховица - София - да прави връзка за Ловеч и Троян на гара Левски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай