Паветата по "Иван Асен II" остават

Улицата няма да се разширява, ще пазят и дърветата

Паветата по "Иван Асен II" остават | StandartNews.com

София. Цар Иван Асен II отново е победител. Не става дума за сражението при Клокотница, а за столичната улица "Иван Асен II". Последната "битка" се състоя в градинката до Райфазен банк вчера, където стотици "иванасеновци" се бяха събрали, за да изразят отново своето несъгласие за замяната на павета с асфалт. Пред тях зам.-кметът по транспорта на Столична голяма община Любомир Христов официално заяви, че смяна на сиенитовите павета с асфалт, което вдигна на бунт жителите на една от най старите столични улици, няма да има.

Повод за тяхното брожение стана започналата подмяна на ВиК инсталациите от фирма "Софийска вода". За броени дни над 6000 души се присъединиха към фейсбук групата "Искаме си паважа", а събраните подписи надхвърлиха хиляда. Христов поясни, че рехабилитацията на улицата е част от цялостен проект, целящ намаляването на шума и подобряването на инфраструктурата, но не и превръщането на улица "Иван Асен II " в алтернативна артерия на Цариградско шосе. Той успокои жителите на района, че улицата не само няма да се асфалтира, но и че няма да бъде разширявана и няма да бъде отсечено нито едно дърво.

Докато траеше дискусията, режисьорът Евгений Михайлов, един от организаторите на протеста, охлаждаше емоциите с халби бира, които собственоръчно носеше от близкото заведение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай