Паскалева: Фалшивите сигнали на 112 сериозно намаляха

Паскалева: Фалшивите сигнали на 112 сериозно намаляха | StandartNews.com

Кърджали. Центърът на единния европейски номер 112 в Кърджали отбелязва 5 години от своето създаване. Открит е през 2008 г. и е един от шестте в страната.

„Покрива пет области от Южен централен район – Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали и обслужва близо 20 на сто от населението на България", коментира ръководителката инж. Елена Паскалева. В момента в Центъра в Кърджали работят 80 оператори, които минават периодично обучение за повишаване на квалификацията.

По думите на инж. Паскалева, през последните години сериозно са намалели фалшивите сигнали.

„Жителите на Кърджалийско и другите области вече знаят кога могат да звънят на тел 112", коментира инж. Паскалева, директор на Центъра на единния европейски номер 112 в Кърджали. Тя уточни, че по време на информационните кампании, особено в учебните заведения, специалистите от Центъра подчертават, че телефон 112 не е информационен телефон и че той не обслужва повиквания от неспешен характер като сигнали за неработещи светофари, проблеми с елекро и водоподаването, а трябва да се ползва при реални инциденти, свързани със заплаха за живота и здравето, с безопасността на хората или имущество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай