Партиите не се разбраха за РИК в Бургас

Партиите не се разбраха за РИК в Бургас | StandartNews.com

Бургас. Бургаските партии не успяха да се разберат за състава на Районната избирателна комисия (РИК) в морския град. Основните спорове бяха коя политическа сила да вземе председателското и секретарското място. Претенции за шефското място в комисията изявиха ГЕРБ и БСП. Общинският съветник от ГЕРБ Жечо Станков предложи председател да бъде юристът Стоян Арнаудов. Областният лидер на БСП Николай Тишев пък настояваше, че постът се полага на съпартиеца му Георги Михов.

Атака и ДПС пък не успяха да се разберат за секретарското място. В крайна сметка никой не отстъпи и определянето на състава на РИК ще бъде извършено служебно от Централаната избирателна комисия (ЦИК).

Партиите постигнаха консенсус единствено за броя на членовете в комисията. ГЕРБ ще имат 7 членове, „Коалиция за България" – 6, ДПС- 3, „Атака" – 1, коалиция „България без цензура, Земеделски Народен съюз, Движение Гергьовден" – 1 член и коалиция „Реформаторски блок" – също 1 член.

Областният управител Павел Маринов прие документите на партиите, а разпределянето на местата ще стане служебно от ЦИК най-късно до 15 август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай