Параграф 22 „закова“ бичета на границата

Параграф 22 „закова“ бичета на границата   | StandartNews.com

Хасково. Параграф 22 застопори  31 бика  на границата между  Турция и България. Камионът с двурогите е пети ден по браздата. Животните живеят в ремаркето на тир, а за храната и водата им се грижат ветеринарите от хасковската агенция за безопасност на храните.

Бичетата тръгнали преди дни от Латвия и трябвало да бъдат доставени в Ирак. В събота следобед натоварени в камиона те минали транзитно през България. До куриозната ситуация се стигна след като заради липсата на разрешителни турските граничари не пуснали добитъка  да мине на тяхна територия и върнали тира обратно към България. В нашата страна обаче се оказало, че те не могат да влязат отново, защото вносът на живи животни от южната ни съседка е забранен.

За абсурдната ситуация са информирани турските власти. Единствения възможен вариант за положителен край на историята е да се издаде разрешително за преминаване на камиона през Турция. Вероятно бичетата ще бъдат пуснати от съседите, ако  собственикът на животните успее да набави и представи на митническите власти необходимите документи за превоза.







Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Рени
Коментирай