Парафираха концесията за океанариума в Бургас

"Мостовик" започва градежа през есента

Парафираха концесията за океанариума в Бургас | StandartNews.com

Бургас. Мегапроектът за изграждане на Океанариум, аква парк и делфинариум в Бургас вече е на стартовата права. Градежът започва още тази есен, обеща руският инвеститор "Мостовик". Договорът за 35-годишната концесия бе официално парафиран от кмета на Бургас Димитър Николов и генералният директор на руската компания Олег Шишов. Инвеститорът вече е внесъл финансовата гаранция, която е в размер на близо 1 милион лева. Планираната инвестиция за целия проект пък е в размер на 100 милиона лева.

Научно-производственото обединение "Мостовик" вече е изготвило техническия проект за атракционите, направени са и пробите върху терена, където предстои да бъде издигнат Океанариумът. Строителството ще бъде разделено на два етапа. Първият ще стартира с изграждането на огромен аквапарк, а първата копка ще започне веднага след края на летния сезон. Вторият етап е планиран да започне след две години със строежа на океанариум.

Уникалният атракцион трябва да бъде завършен след пет години и според предварителните планове ще отвори врати за посетители през лятото на 2018 година. Според генералния директор на "Мостовик" Олег Шишов проектът за океанариум ще привлече и други големи руски инвеститори в морския град. В гигантския аквариум ще живеят различни видове екзотични риби от Черно море, Средиземно море, а също и океански видове. Видовете ще бъдат внимателно подбрани, тъй като различните морски обитатели виреят при различна температура и соленост на водата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай