Паднал клон рани дете в Шумен

Паднал клон рани дете в Шумен | StandartNews.com

Шумен. Клон от дърво се отчупи в градската градина на Шумен и падна върху 9-годишно дете. За щастие инцидентът е причинил само леки наранявания и след преглед в спешно отделение детето е изпратено вкъщи.

Клонът е паднал, докато детето си е играело около дървото близо до една люлка. Това се случило вечерта, когато на детската площадка имало много деца.

"Чух страшен шум, обърнах се и видях, че клонът се е счупил. Отидох да видя какво става. Имаше две дечица и родителите им забърсваха лицата с кърпички. Имаше и два велосипеда", обясни очевидецът Владимир Сребков.

Две минути след случката е пристигнала линейката.

"Няма данни за комоцио или за фрактура на черепни кост. Охлузено има отстрани на главата и на лицето", каза д-р Недко Тодоров, началник на Център за спешна медицинска помощ - Шумен.

Дървото, от което е паднал клонът, е било здраво и не е сред маркираните близо 200 опасни дървета в градската зона.

"Ето я сърцевината на същия клон. Дори сега, като я гледаме, нямаме основание да кажем, че е изсъхнала, че е изгнила", обясни инж. Иван Йонков, зам.-кмет на Шумен.

Въпреки това клоните на дървото бяха отрязани по разпореждане от Общината. По-рано този месец бяха отстранени опасни клони и дървета от детски градини и ясли. Рязането на опасните дървета ще продължи и в следващите дни, защото дърветата в града са на повече от половин век и крият рискове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай