Отварят СПА център за кучета в Пловдив

Ще глезят четириногите с аромотерапия и педикюр

Отварят СПА център за кучета в Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. Първият по рода си СПА център за кучета ще заработи от началото на следващата седмица в Пловдив. Домът за здраве и красота на домашните любимци ще предлага услуги като във всеки СПА комплекс за хора, обясни Костадин Шанков от новия център.

Ще има фризьорство, педикюр, хигиена на очите и зъбите и СПА процедури. Разликата е, че клиентите ще са с четири лапи. Във фризьорския салон ще се правят от обикновени прически до екстравагантно подстригване и боядисване за кучета. Педикюрът пък може да включва и полагане на лак за нокти. В СПА процедурите за четириноги влизат лечебни и тонизиращи масажи, ароматерапия, билколечение, акопресура и акупунктура.

Животните ще могат да отпочиват и във вана с ароматни и тонизиращи водни разтвори на естествена основа. В дома ще работи диетолог, който на място ще консултира стопаните за най-подходящата диета за техния любимец. Има възможност за изготвяне на индивидуални диети за отслабване не само на кучета, но и на котки и папагали. Центърът ще предлага индивидуални фитнес програми за коригиране и правилно развитие на мускулатурата, движенията и физиологията на питомците, а съвсем скоро ще се открие и фитнес за домашни любимци.

Центърът предлага и хотел за животните, на които се налага да останат няколко дни. На място стопаните могат да купят домашно приготвени бисквити, торти, мъфини и други лакомства, с които могат да поощряват четириногите за добрите им постъпки вкъщи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай