Отстранена е аварията на ЧЕЗ в София

Отстранена е аварията на ЧЕЗ в София | StandartNews.com

София. Възстановено е движението на трамваите и тролеите в столицата.

Заради авария и прекъснато електрозахранване бе спряно движението на трамваите и тролеите по бул. „Патриарх Евтимий", бул."Христо Ботев", бул."Прага", в района на Петте кьошета, бул. „Македония", бул."Сливница".

За по-малко от три часа е отстранена аварията в съоръжение „Орион" 110 киловолта, намиращо се в „Захарна фабрика", съобщи Мария Дойчинова от пресцентъра на ЧЕЗ.  заради аварията 93 000 клиенти на ЧЕЗ в София останаха без ток.

В 12.58 часа е възстановено нормалното функциониране на двете подстанции „Средец" и „Боримечката" и 50% от подстанция „Витоша". В 14.20 часа са възстановени и останалите 50% от подстанцията, и сега всичко функционира нормално.

Няма райони, които да са без ток. В момента се изясняват причините за изключването на тока, както и точното местонахождение.

Изцяло е отстранена и повредата в Телефонния център на ЧЕЗ, съобщиха от компанията. Операторите на 0700 10 010 отново приемат обаждания от клиенти на компанията.

Телефонната линия бе временно недостъпна след възникнала повреда в сървъра, обслужващ Телефонния център. Поради високия брой обаждания все още свързването с оператoр е затруднено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай