Отпушват тапите край Бургас след 2015 г.

Отпушват тапите край Бургас след 2015 г. | StandartNews.com

Бургас. През 2015 г. се очаква да стартира проектът за северния обход на Бургас, с който ще бъдат избегнати жестоките задръствания на входа и на изхода на града, обяви регионалният министър Десислава Терзиева. В момента предстоят тежки отчуждителни процедури. Проектът ще бъде финансиран по програмата "Транзитни пътища VI", чиито търгове могат да се обявят през 2015 г. заедно с обходите на Поморие и Ахелой, както и второкласният път Царево-Малко Търново, допълни министърът.

 

"Недопустимо е от София до Бургас да се стига за малко повече от 3 часа, а на входа на града да се чака по 2-3 часа заради задръстване", каза Терзиева. Тази година започва ремонтът на пътя Миролюбово-Каблешково-Ахелой. Трасето от Бургас до Слънчев бряг остава за 2015 г. Общо през 2014 г. в пътната инфраструктура на региона ще бъдат инвестирани 9 млн. лв.

 

Министър Терзиева занесе лично на кмета на Поморие Иван Алексиев разрешителното за строеж на ново модерно рибарско пристанище за 10 млн. лв. Средствата са по оперативна програма "Рибарство". Ще бъдат изградени рибарски кей и рибна борса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай