Отново бум на „Ало”-измамниците

Отново бум на „Ало”-измамниците | StandartNews.com

Стара Загора. „Ало"-измамниците отново се появиха в Старозагорско. „Три опити за телефонни измами са били регистрирани само в последните 24 часа", съобщиха в петък от полицията. За щастие най-сериозният удар на изобретателните мошеници е бил предотвратен от полицията след адекватното поведение на 85-годишен старозагорец и бързата реакция на криминалистите. На домашния телефон на стареца се обадил мним доктор, който поискал 5 хил. лв за спешна операция на внучката му, която си „счупила" крака. Дядото обаче не се хванал на въдицата и се обадил в полицията. Малко след това измамникът - 27-годишният С.П. от Стара Загора, е бил задържан от полицията в момента, в който трябвало да прибере парите от възрастния мъж.

Други две възрастни жени обаче не проявили същата съобразителност и са се доверили на измамниците. Баба, на 75 години, от Гълъбово е изгоряла с 2 хил. лв, за да бъде „освободен" сина и, „причинил" смъртна злополука при катастрофа. Осемдесет и пет годишна старозагорка пък е предала 600 лв. за спешна операция на внучката й и зет й, „пострадали" при катастрофа.

От Старозагорската областна дирекция на МВР отново предупредиха възрастните хора да бъдат бдителни и за пореден път разпространиха в медиите най-често срещаните схеми за измама.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай