Отмениха избора на съветници в Трън

Отмениха избора на съветници в Трън  | StandartNews.com

Пернишкият административен съд отмени решението на Общинската избирателна комисия в Трън за избор на общински съветници. То е оспорено от БСП заради несъгласие с разпределението на мандатите в ОбС.

Магистратите са констатирали съществена техническа грешка. Според съда е налице разлика при разпределението на последния от мандатите за общински съветници. Вместо да се проведе жребий за него, той е даден на местната коалиция „Трънчани за Трънско", Така е променен крайният изборен резултат, но само за последния оставащ за разпределение мандат. Смята се, че е допусната грешка и при разпределението на действителни бюлетини по кандидатските листи на партии и коалиции, подадени в изборната секция в село Неделково, което е довело до опорочаване на обявения с решението на ОИК, изборен резултат.

Съдът е върнал изборните книжа на ОИК-Трън за обявяване на действителните резултати. В комисията отново са разгледали жалбата и разпореждането на Административния съд но са я оставили без последствия, защото са преценили , че е неоснователна, а ОИК е спазила разпоредбите на Изборния кодекс за разпределение на действителните гласове. Спорът продължава във Върховен административен съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай