Отмъкнаха банкомат на буксир в Банско

Отмъкнаха банкомат на буксир в Банско | StandartNews.com

Полицията на крак, издирва апашите

Банда дръзки апаши успя да задигне цял банкомат от центъра на курорта Банско. Полицията е вдигната на крак, издирват се крадците. Устройството се намира в централната част на града, то е било монтирано на сградата на „Банка ДСК". В района има видеокамери, които със сигурност са заснели наглия обир.

По непотвърдена информация на записите се вижда как два джипа издърпват вързания с въжета банкомат и след като го изтръгват, изчезват в неизвестна посока. Сигнал за обира е подаден в 03,45 часа сутринта в петък, уточниха от пресцентъра на ОД на МВР – Благоевград. За случа е уведомена Районна прокуратура – Разлог, образувано е досъдебно производство. Полицейски служители и криминалисти работят по установяването на извършителите на престъплението – кражба в особено големи размери чрез повреждане. Наказанието е лишаване от свобода от 3 до 15 години. Все още не е ясна сумата, която е открадната. Предполага се, че в банкомата е имало доста пари, а обирджиите са имали вътрешна информация. Иначе не биха рискували да направят удара за малко пари под „погледа" на няколко видеокамери в района. „Най-вероятно бандитите са знаели, че има доста пари в него, за да го атакуват и да рискуват. Сигурно са били с маски, за да не ги уловят по видеозаписите на камерите", коментират банскалии. Криминалисти смятат, че апашите са използвали крадена кола за наглия си удар и задигането на банкомата. Поне 3-4 души са били, тъй като устройството е тежко и няма как само 1-2 да се справят и да го вдигнат, допълват те.

Почеркът на обира напомня на удара в село Гърмен, където също бе задигнат банкомат на буксир. Кражбата бе извършена на 24 ноември миналата година, устройството се намирало в преддверието на „Банка ДСК". Банковият клон се намира на 40 метра от сградата на общината, до него има заведение. Крадците вързали с дебело въже банкомата и го изтеглили навън с помощта на автомобил. После го качили във возилото и офейкали. Банкоматът не е бил прикрепен към стената, намирал се след външната врата, преди да се влезе в самия банков клон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай