Отложиха още веднъж делото за Ески Джамия

Над 200 човека се събраха през Съда в Стара Загора да защитят Музея на Религиите

Отложиха още веднъж делото за Ески Джамия | StandartNews.com

Стара Загора. За втори път беше отложено делото за собствеността на Ески джамия в Стара Загора. Окръжен съд Стара Загора уважи постъпила молба от Община Стара Загора да бъде конституирана на страната на ответника като помагач. Според адвоката на Мюфтийството Красимир Руев молбата е неоснователна, тъй като липсват доводи, които да обосновават правен интерес.

Съдът обаче уважи молбата. Тя е подадена своевременно. Налице е правен интерес, тъй като община Стара Загора предоставя документи, че е собственик на имота.

Следващото съдебно заседание на съда е насрочено за 29 ноември от 10:30 часа. Тогава предстои да бъдат разпитани и свидетелите по делото.

Преписи от делото трябва да бъдат връчени на главния юрисконсулт на общината, за да се запознае с тях.

Далеч по интересно беше пред съда, където над 200 човека се събраха час преди започване на делото в защита на Джамията. организиран от няколко националистически партии, представители от фейсбук група, граждани.

Митингът организиран от няколко националистически партии, представители от фейсбук група, граждани.

Имаше представители от различни градове от НФСБ, Атака, ВМРО , граждани на Стара Загора. Всички те изразиха единната си позиция , че Музеят на религиите трябва да остане такъв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай