Откриват Център за визуални и сценични изкуства в АУБ с изложби и филми

Откриват Център за визуални и сценични изкуства в АУБ с изложби и филми | StandartNews.com

Център за визуални и сценични изкуства ще бъде официално открит тази вечер в Американския университет в Благоевград. церемонията е от 18,30 часа в Студентски център „Америка за България". Известният български продуцент, режисьор, аниматор и художник ДимитърМитовски ще представи филма си „мисия Лондон" от 16,00 часа в театралната зала. Един от най-интересните съвременни български художнициНадежда Олег Ляхова, известна със способността да „улавя" и пресъздава най-деликатните и често невидими състояния на предметите, хората и човешките взаимоотношения, ще открие изложбата си "1001 желания" от 18,00 часа. Македонският режисьор, писател, фотограф и актьор Милчо Манчевски ще презентирафилма си „Майки" от 19,30 часа. Известният гръцки художникМария Хатзопулу ще открие изложбата си"От иконография към модерна тематика: Пътешествие" на партерния етаж в Библиотека „Паница".

Центърът за визуални и сценични изкуства ще бъде средище за творчески и интелектуални изяви, където театърът, филмите, музиката, танците, изобразителното изкуство и фотографията ще заемат централно място. Ще се организират разнообразни артистични дейности - представления, фестивали, кино панорами, рецитали, концерти, изложби, конференции, летни лагери за музика и сценични изкуства, летни програми за визуални изкуства, както и различни обучения през цялата година.
Ще има още куп събития в следващите два дни. Изложби, концерти, театрални постановки, филмови прожекции и литературна четения, преподаватели и студенти от АУБ, както и още гости, ще демонстрират своите творби и таланти. Американският университет в България се стреми да засили ролята на визуалните и сценичните изкуства в Благоевград, България и на Балканите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай